Stäng fönster Mark kn, SKEPHULT 3:1 SKEPHULTS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har kvadratisk form med kyrkan placerad ungefär i mitten. Kyrkogården inhägnas av mossbevuxna kallmurade stenmurar, som i öster har kraftigare dimensioner för att den där också fungerar som stödmur ned mot den lägre angränsande marken. Muren kantas av högväxta lönnar med stora kronor i rader uppblandat med några andra trädsorter, troligen härrör lönnarna från en hel trädkrans. Den enda ingången finns genom en smidesgrind i söder i höjd med kyrkans sydportal.

Kyrkogården är gräsbevuxen och genomkorsas av grusade gångar. I den norra muren finns en mindre förrådsbyggnad, vitmålad med spåntak, lika kyrkan. Längs med kyrkans sydfasad och kyrkogårdsgång finns en rad med formklippta enbuskar. Vintergröna växter är planterade invid tornets sydfasad. De flesta gravvårdarna återfinns på kyrkans södra och östra sidor. En plan för utvidgning av kyrkogården upprättades 1924 av arkitekten Allan Berglund.