Stäng fönster Stockholm kn, FÖRGYLLDA BÄGAREN 2

Beskrivning
Inom anläggningarna/på fastigheterna Färgyllda bägaren 1-4 samt 8 finns fem skivhus från 1960-talet, snedställt parallellt placerade, med gavlarna mot Selmedalsvägen i söder. Förgyllda bägaren 8, längst mot ost, har en butiksdel i souterrängvåningen mot Hägersten torg, och är således en del av centrumanläggningen. Marken runt anläggningen är plan och huvudsakligen öppen. Mot väst finns en gångväg, ett daghem och en skogskulle. Mot nord finns en gångväg, en äng, en fotbollsplan och, längre österut, en skogskulle med ett radhusområde och Hägerstens gård. Mot ost vidtar Hägerstens torg med bl a bank, restauranger och butiker. Gårdarna mellan husen har asfaltsbelagda entrégångar. Där finns cykelställ och sandbelagda lekplatser med lekredskap, inhägnade med låga trästaket. Närmast husen finns rabatter med buskar och på något ställe även rosor. På gårdarna finns buskar och träd. Mot Selmedalsvägen i syd finns små parkeringsplatser. Gården ost om Förgyllda bägaren 8 är underbyggd och inhägnas av en betongmur. Den är asfalterad och har odlingslådor av betongelement och trä med buskar och blommor i. Lekplatsen har en sarg av betongelement. Här finns en pergola av brunt stolpverk. I sydost finns en trappa ned till Hägerstens torg. Torget är belagt med betongplattor. På västra sidan av varje skivhus finns ett vidbyggt parkeringshus om 1 våning och källare.