Stäng fönster Stockholm kn, PUTSBRUKET 3 M.FL.

Beskrivning
Nio flerbostadshus från mitten av 1950-talet fördelade på fyra tilläggsisiolerade punkthus med elva våningar och fem lamllhus i fyra våningar alternativt tre och souterrängvåning. Bebyggelsen följer ett vanligt planmönster i västra Högdalen med bilfria gårdsytor och parkering på utlöpare från Skebokvarnsvägen.

I öster gränsar anläggningen till centrumparkeringen och i norr till en av stadsdelens två parklekar. Ett gångstråk skär genom i nord-sydlig riktning.

Byggnaderna har ändrats genom tilläggsisolering av punkthusen med ny fasadbeklädnad av varmvit aluminiumplåt. Vidare har punkthusen utbytta dörrar och samtliga byggnader har inplåtade fönster. Balkongerna har bytts ut mot aluminium i Putsbruket och samtliga lamellhus ursprungliga taktäckning av eternitskiffer är utbytt mot bandtäckt plåt.

Vid inventeringstillfället i februari 2006 uppfördes ett lamellhus i Putsbruket och grunden påbörjad för ett i Spontväggen.