Stäng fönster Karlstad kn, ORION 2 NORRSTRANDSKYRKAN

Beskrivning
Norrstrandskyrkan ligger i anslutning till den östra infarten till Karlstad. Öster om kyrkan, i kvarteret Pilen, ligger flera trevånings flerbostadshus byggda under 1940-talet och på andra sidan Sundstavägen, i kvarteret Spiran, finns hyreshus uppförda under 1930-talet i funktionalistisk stil. Kyrkan har ett öppet läge i parken vid Sundstatjärn. På andra sidan parken syns Sundsta-Älvkullegymnasiets byggnader. Anläggningen består av kyrka med vidbyggt församlingshem och klockstapel samt söder därom en fristående administrationsbyggnad, pastorsexpedition.
Norrstrandskyrkan med tillhörande församlingshem omges av stora öppna gräsytor. Kyrkans tomt är inte inhägnad. Kyrkans huvudentré vänder sig mot parken i väster. Gångarna vid entréerna till vapenhuset/kyrkorummet respektive församlingssalen är belagda med gatsten. Ett nyare gångstråk, i tegelimiterande betongsten, finns utmed den västra fasaden. Här har även parkbänkar, flaggstång, rododendron och andra buskar placerats för att rama in kyrkobyggnaden. Gångstråken i natursten framför kyrkan ansluter till de större stråken i området som belagts med asfalt. Marken vid entrén till 1992 års tillbyggnad har belagts med betongsten. Rabatter, parksoffa och cykelställ markerar den nya entrén. Mot öster och norr omges byggnadskomplexet av öppna gräsytor. Trädrader längs Sävegatan och Drottning Kristinas väg markerar gränsen för kvarteret Orion. Parallellt med församlingsdelens södra fasad ligger en fristående byggnad som innehåller pastorsexpedition.