Stäng fönster Karlstad kn, KRONBRUDEN 1 KRONOPARKSKYRKAN

Beskrivning
Kronoparkskyrkan ingår i ett bebyggelsecentrum med skola, handelscentrum mm. Kyrkan är en del av en centrumbyggnad som dessutom inrymmer stadsdelsbibliotek och lokaler för barn- och ungdomsverksamhet. Kyrkan är placerad i korsningen mellan Kronoparkens matarled, Sommargatan och Signalhornsgatan, som är den stora infarten till Kronoparkens centrum. Mellan kyrko- och biblioteksanläggningen och centrum är flera fotbollsplaner och Frödingskolan belägna. I kvarteret väster om kyrkan ligger en kontorsanläggning och på höjden på andra sidan Signalhornsgatan är ett område med grupphusbebyggelse från 1980-talets början placerad. På andra sidan Sommargatan finns Kronoparkens vattentorn som ett landmärke.
Kronoparkskyrkans närmaste omgivning utgörs av mindre skogsdungar mot öster, söder och väster. I norr vid Sommargatan och bilparkeringen är sikten mer fri mot kyrkan. Vid byggnadens nordvästra hörn är en fristående klockstapel placerad. Utmed kyrko- och biblioteksanläggningens västra fasad löper ett vältrafikerat cykel- och gångstråk. I öster finns en lekgård omgärdad av Gunnebostängsel. I övrigt har inte kyrkotomten några inhägnader. Entré till kyrko- och biblioteksanläggningen sker i väster från gångstråket eller från den mindre gården i öster. Marken runt anläggningen utgörs av gräsmattor och asfalterade ytor. Entrégården i öster är asfalterad, kantad av betongsten och möblerad med enkla bänkar i trä och betong. Belysningen i området är placerad utmed gångstråket i väster, dessutom finns en belyst skylt på kyrkans norra fasad.