Stäng fönster Eda kn, VÄSTERGÅRDEN 1:44 M.FL. LERSJÖNS KAPELL

Beskrivning
Lersjöns bebyggelse består idag av ett tiotal gårdar belägna vid Övre Lersjöns nordöstra strand, ca 6 km nordväst om Charlottenberg och 12 km från moderskyrkan i Eda. Närmast bebyggelsen breder ett öppet landskap ut sig innan omfattande skogsmarker tar vid. Kapellet är beläget i anslutning till en av gårdarna i byn, ca 2,5 meter från riksgränsen mellan Sverige och Norge. Bredvid kapellet finns en fristående klockstapel och ett stycke längre bort, i skogsbrynet, står en mindre dasslänga.
Kapellet är omgivet av en mindre gräsmatta. En bit bort tar ängsmarken vid som sedan övergår i lövskog och tät barrskog. Marken allra närmast byggnaden är belagd med singel. På var sida om entrén till vapenhuset växer spireabuskar. Utmed byggnadens södra fasad har trästockar placerats som fungerar som bänkar. Väster om kapellet finns en mindre grusplan som utgör parkering. Här är den fristående klockstapeln placerad.