Stäng fönster Stockholm kn, URANET 1

Beskrivning
Tre lamellhus i fyra våningar från 1950-talets mitt grupperade längs en öppen gård som vänder sig mot parkstråket mellan stadsdelen Grimsta och Hässelby slott. Kvarteret är tillsammans med de likartade byggnaderna i kvarteret Silvret omtalade som några av de första byggnaderna i landet uppförda med stomme av prefabricerade betongelement. Byggnadernas ursprungliga brutalistiska uttryck förändrades vid en genomgripande ombyggnad på 1980-talet.

Kvarteret anpassades från början till ett stort bilinnehav och byggnadernas bottenvåningar rymmer garage och på två av gavlarna finns utskjutande garagelängor. Längs de södra och norra husens utsidor finns parkeringsplatser som omgärdas av häckar. Mot Grimstagatan står några kraftiga pilar.

Längs Gulddragargränd är lövträd regelbundet planterade och vid en restaurang i en f d butik i norr och genom hus 1 finns portiker som ger kommunikation med den stora flacka gården och parkvägar mot slottet.

Mot gården vetter entréerna och de asfalterade vägarna löper längs husen. Enstaka lönnar står i gräsytorna, övrig vegetetaion utgörs av prydnadsbuskar vid fasaderna. En lekplats finns i norra änden av gården.