Stäng fönster Stockholm kn, VÅRDHEMMET 1 M.FL. RÅCKSTA SJUKHEM

Beskrivning
Sjukhem från 1960-talet med två byggnader, varav en ombyggd och en med ursprunglig karaktär. Byggnaderna ligger i kanten av ett skogsparti, i nordväst-sydostlig riktning, i kanten av en sydsluttning. Den västra byggnaden har ursprunglig karaktär och den östra är omgestaltad. Mot nordväst, intill västra byggnaden, finns en parkanläggning med gräs, buskar, träd, gångvägar, bänkar, en bod och ett lusthus. Parken inhägnas av ett gunnebostaket och ett grönt trästaket. Strax sydost om denna finns terrasseringar med gjutna murar. På den övre terrassen finns gräs och en betongplattebelagd lekplats med sandlåda och lekredskap, inhägnad av ett gunnebostaket. Mot nordost, intill den östra byggnaden, finns en terrassering av betongskivor med synlig ballast. Ovanför finns en anläggning med gräs och gångvägar. Mot nordost finns en gjuten dekorerad terrass med en trappa med ett räcke med fyllningar av vitlackerade aluminiumkasetter. Mot ost finns en gård med rabatter innanför ramar av slipers eller konststen, gräsöar, asfaltsgångar och bänkar. Här finns en torrlagd damm med botten dekorerad med naturstensmosaik. Dammen omges av gångar med räcken. Här finns en nyanlagd gång belagd med olikfärgad skiffer. Mot syd finns en vändplan, en garageinfart och en stor parkeringsplats. Mellan husen finns en plan gjuten yta med en vändplan begränsad av granitstolpar. Här finns odlingslådor av röda betongelement och en asfalterad vändplan och parkeringsplats. Inom anläggningen finns skulpturer i brons ur serien "Katten minns i sin korg" av Bianca Maria Barmen.