Stäng fönster Stockholm kn, BREVVÅGEN 2 VÄLLINGBYSKOLAN

Beskrivning
Skola från 1950-talet som kompletterats med gymnastiksal på 1960-talet, med fritidshem på 1970- och 80-talen och med förrådsbodar och barackpaviljonger på 1990- och 2000-talen. Byggnaderna ligger till huvuddelen grupperade kring en plan, till övervägande del asfalterad skolgård som rustades upp 2005. Bänkar, lekplatser och mindre lövträd sticker upp ur asfaltytan. I väster leder en trappa ned till en låglänt del av gården med fritidshem från 1980-talet. I öster därempt är marken kuperad med berg i dagen och med lövvegetation upp mot den f d vaktmästarbostaden och tandvårdsmottagningen längs Offerdalsgatan.

I söder och väster avgränsas skolområdet av byggnaderna själva mot lövträdskantade gångvägar och gräsytor. I norr vidtar en elvamannaplan belagd med grus och grönytor.

De ursprungliga byggnaderna och gymnastiksalen är murade hus med fasader av rött tegel och beige slamning medan fritidshemmen och barackerna har stomme och fasader av trä.