Stäng fönster Stockholm kn, KEXBURKEN 1

Beskrivning
Två lamellhus från 1946-49 i utkanten av Hökarängens centrum. Ett av husen sluter centrums gågata i söder och den utskjutande butiksdelens butikslokaler nyttjas i september 2005 av en grekisk kolgrill, en frisersalong och en second hand-butik för barnkläder. I byggnaden längs Pepparvägen används det f d konditoriet som träffplats och en loppmarknad hyr lokalen i södra husdelen.

Framför lokalerna ligger vid båda byggnaderna släta betongplattor; kolgrillens uteservering är något nedsänkt från trottoarnivån. förgårdsmarken mot Pepparvägen visar upp ett rikt och vildvuxet buskbestånd.

En grusad väg leder in på den minimala gården med gräsytor framför den kuperade skogsmarken. Trapphusentréerna vetter mot gårdsutrymmet.