Stäng fönster Stockholm kn, MASKINISTEN 1 M.FL.

Beskrivning
Det så kallade Yrkesgatsområdet i västra Hökarängen delas i nord-sydlig riktning av Fagersjövägen och denna den norra delen består av åtta lamellhus från 1946-48 ritade av Edvin Engström för Stockholmshem. I Maskinisten hus 2 finns grannskapets lokalcentrum i en utskjutande "soffa." Lokalerna utnyttjas idag för kontor och av kvartersbutik. Framför butikslängan upphöjd trottoaryta med naturstensterrassering.

Kvarteret Stadsbudet utgör en lucka i stadsplanen och nyttjas för parkering. Bebyggelsen är formerad i ett inre och ett yttre U. Den inre gården upptas delvis av parkering men upptas i övrigt av kuperade gräsytor med berg i dagen och sparade tallar, björkar och ekar samt piskplatser. Under 2000-talets första år har en tvättstugebyggnad med betongfasader uppförts. Till garage på byggnadernas gavlar finns asfalterade infarter.

Det yttre U:et har förgårdsmark med varierat buskbestånd och sparade höga tallar. På husens baksidor smal gräsremsa innan naturmark tar vid.