Stäng fönster Skara kn, FLÄMSLÄTT 1:3 FLÄMSLÄTTS STIFTSGÅRD

Beskrivning
FLÄMSLÄTTS KYRKA är hopbyggd med stiftsgårdens övriga byggnadskomplex. Nordväst om kyrkan är en tvåvåningsbyggnad från 1957 och i vinkel sydväst om denna en envåningsbyggnad från 1972 med reception och matsal. Nordväst om matsalen är även en mindre flygel från 1972 som bland annat inrymmer kök och ett konferensrum. Norr om kyrkan, nedanför den ås där kyrka mm är placerade, är en tillbyggd konferenslokal från 1997, med källare och gula, spritputsade fasader. Slutligen, sammanbygd med 1950-talsbyggnaden genom en smal gång, finns en fyrkantig lokal med innergård längst åt norr.
Strax sydväst om kyrkan finns en klockstapel och söder om kyrkan ett magasin, troligen 1800-tal. Utmed Flämsjöns strand finns en badplats mot söder. Här finns även en grillplats, en sommaröppen kiosk och en parkeringsplats.
Infarten till stiftsgården från väster utgörs av en asfalterad väg.
Vägen passerar söder om stiftsgårdens stora parkeringsplats och följer sedan vinkelbyggnaden mot kyrkan i öster. Den leder härefter vidare till magasinsbyggnaden söder om kyrkan. Framför kyrkans västra fasad är en liten handikappsparkering.
Utmed kyrkans södra fasad leder en gång av stenplattor, via en trappa till lägerbyn öster om själva stiftsgården. Väster om magasinet ligger en minigolfbana. Till stiftsgården hör även en fotbollsplan. Framför kyrkans västport är belagt med röda mindre stenplattor.
STIFTSGÅRD - Byggnadskroppen norr om kyrkobyggnaden är en tvåvånings byggnad med tegeltäckt sadeltak, gul, spritputsad fasad och vita fönster med mittpost. Närmast kyrkan är en lägre entréhall med plant, plåttäckt sadeltak och mot väster höga, vita fönster samt glasdörr. Den byggnad som innehåller matsal (öst - västlig riktning) har en våning plus källare, är klädd med grå cementplattor och täcks av ett valmat, plåttäckt sadeltak. Mot söder är en rad vitmålade fönster med hela rutor. Östra delen av byggnadskroppen, receptionen, är betydligt lägre och har plåttäckt sadeltak.
KLOCKSTAPEL - Den öppna klockstapeln från 1964 består av åtta stockar som uppbär ett skifferklätt sadeltak. Gavelröstena är fodrade med slät, svartmålad träpanel. I klockstapeln finns två klockor.
MAGASIN - Magasinet, troligen 1800-talets slut, är klätt med råd locklistpanel och har vita snickerier. På taket är en takryttare med vällingklocka.