Stäng fönster Lidköping kn, SILVERGRANEN 22 SANKT SIGFRIDS KYRKA

Beskrivning
SANKT SIGFRIDS KYRKA ligger mitt på en liten, nästan kvadratisk kyrkotomt. Kyrkan är i sydväst sammanbyggd med församlingslokaler. Kyrkotomten inramas mot gatorna i söder och väster av låga murar av rödbrunt tegel. Murarna täcks av kopparplåt. Kyrkans och församlingshemmets gemensamma port är belägen i väster. Mitt för porten är en öppning i kyrkotomtsmuren. Utmed en handikappramp norr om öppningen utgörs muren av en blomlåda i samma material. I höjd med en annan port, belägen i församlingshemmets västra hörn, är en annan muröppning. Framför denna port ligger cementplattor. I östra delen av muren är en bred öppning mot Raka gatan, försedd med en svart smidesgrind. Från grinden leder en bred gång med cementplattor mot nordväst. Mot villorna i sydöst och sydöst inhägnas tomten av buskar. Mot sydöst är även rest ett ståltrådsstängsel. Tomten är huvudsakligen gräsbevuxen. Öster om sakristian ligger dock cementplattor. Utmed Raka gatan finns planterade låga växter och i tomtens nordvästra hörn Rhododendronbuskar. I nordöstra hörnet står en rutschbana, omgiven av grus.