Stäng fönster Skövde kn, SKÖVDE 4:303 SANKT SIGFRIDS KAPELL

Beskrivning
SANKT SIGFRIDS KAPELL är placerat i norra delen av en stor, kvadratisk kyrkogård, alldeles invid en stenmur. Kyrkogårdens södra ingång utgörs av en dubbel smidesgrind, placerad mellan stenstolpar. Från grinden leder en grusgång rakt över kyrkogården till norra ingången. Denna utgörs av en muröppning mellan konande stenstolpar.
Kyrkogården inramas mot Helenaskolan i öster av en mycket hög, fogad mur med av huggna kalkstenar och med kalkstensavtäckning. I söder är en låg mur av huggen kalksten och ovanpå denna ett järnstaket. I norr, söder och väster finns kallmurar och här innanför växer snöbärshäckar. En trädrad runt kyrkogården är delvis bevarad.
Kyrkogården indelas symmetriskt genom axiala grusgångar. Även utmed murarna går grusgångar. Buxbomshäckar hjälper också till att dela in gravvårdarna i kvadratiska kvarter. Det finns ett antal gravvårdar från sent 1800-tal, varav flera med gjutjärnsstaket. Ett antal lövräd växer på kyrkogården.