Stäng fönster Herrljunga kn, LJUNG 2:13 LJUNGS FÖRSAMLINGSHEM

Beskrivning
Ljungs församlingshem omges av en liten tomt med gräsmattor och norr om byggnaden står en klockstapel. Anläggningen byggdes om till församlingshem 1969 efter att sedan uppförandet 1920 ha inrymt telefon-, telegraf och poststation. Det har också varit bostäder i huset. I sydväst ligger en ekonomibyggnad vid parkeringen i söder. Den smala ytan mellan vägen i öster och huset är grusad och här går en lång handikappramp upp längs fasaden till entrén i nordöst. Ett brunt trästaket av liggande brädor hägnar tomten. Längs gatan i öster står i söder några lövträd. Södra sidan följs av en häck och ett lågt trästaket markerar norra gränsen för parkeringsplatsen. Marken väster om huset är grusad och där finns i sydväst ingången till pastorsexpeditionen. Entréer finns även i nordväst och på norra gaveln, dit en gång av konststen leder.