Stäng fönster Falkenberg kn, KLOCKAREBOLET 1:2 M.FL. ALFSHÖGS KYRKA

Beskrivning
Alfshögs kyrka omges av en kyrkogård med parkliknande karaktär. Kyrkogården sluttar relativt kraftigt ner mot väster och här växer ett flertal träd av olika slag. Vid fasadens sidor och hörn finns planterade buskar.
Kyrkan kringgärdas av en relativt låg kallstensmur byggd av enkla, rundade stenar. Vid parkeringen i öster finns järnkringlor fastsatta i muren som tidigare användes till att göra fast hästar. Uppe på muren växer en låg häck.
På kyrkogården finns både äldre smideslyktstolpar samt nyare lyktstolpar utplacerade.
Grusade gångar leder fram till kyrkan och från dessa går stenlagda sidogångar.

Huvudingången är placerad i öster. Här finns en svart smidesgrind och grindstolpar av natursten med runda stenkulor. I hörnet vid huvudingången är muren rundad och utanför denna del finns en grusad parkeringsplats.
En ingång finns även i söder. Denna har en mindre grind samt naturstenstrappa med järnräcke. Framför ingången i söder finns en grusad plan. Denna ramas in av en trädallé som leder fram till kyrkan med sitt sydtorn. Mot söder ligger en kyrkogårdsdel med murar. Söder om denna stenmur leder en naturstenstrappa med järnräcke och grindstolpar ner till en nyare del av kyrkogården. Här finns även en planterad trädrad längs muren.
Även i väster finns en mindre ingång med smidesgrind med grindstolpar av natursten. I väster växer även buskar framför muren. Längs muren finns även planterade trädrader.
I norr växer trädrader och utanför muren finns en grusad plats.

På kyrkogården finns gravvårdar med järnstaket, singelgravar med naturstenskarm, enstaka järnkors. Gravvårdarna är placerade både från S-N och från V-Ö. På långsidan av kyrkan är de placerade från S-N och på kortsidorna från V-Ö.

Strax norr om kyrkan ligger klockaregården samt två tidigare skolbyggnader, varav den ena idag fungerar som församlingshem. I väster finns även en ekonomibyggnad.