Stäng fönster Stockholm kn, STÄMPELFÄRGEN 4

Beskrivning
På och i sluttningen till en höjd i Vällingby ligger sex korsformiga punkthus och ett lamellhus från 1950-talet. Mot nord och nordost är det en skogssluttning ned mot Härjedalsgatan. I slutet av sluttningen mot nord ligger lamellhuset i öst-västlig riktning. Punkthusen ligger som på rad från nordväst till sydost. Uppe på platån mot sydost ligger tre av punkthusen och i en svagare sluttning mot nordväst ligger de tre övriga. Mot sydväst vidtar Mörsilsgatan. Marken runt husen har gräs, buskar, sparade äldre träd samt berg i dagen. I norra delen av området finns en grusbelagd lekplats med ett rött trästaket och redskap. Mellan husnr 1 och husnr 5 finns en betongplattebelagd uteplats med bänkar och en pergola. Mellan husnr 1 och husnr 4 finns ett grovsophus.