Stäng fönster Stockholm kn, HEKTOGRAFEN 2 M.FL.

Beskrivning
Del av ett område i östra Vällingby som erhållit den folkliga benämningen "Arabstan" efter flerbostadshusens säregna arkitektur. Kvarteren är grupperade i hörnet Ångermannagatan-Härjedalsgatan och in området sträcker sig Mörsils- och Duvedsgatorna. Mellan kvarteren Hektografen och Skrivkortet löper ett gångstråk nedan en nivåskillnad. Stråket kantas av ett tätt, slyigt buskage med hagtorn, berberis, rönn och lönn. Mot stråket vetter butikslokaler.

HÄFTSTIFTET: Två i vinkel kopplade lamellhus invid Duvedsvägen och gångstråk norr om Vällingby centrum. I sydost angöringsyta till garage i bottenvåningen. Söder om byggnaderna gräsyta mot gångstråk. På gavel mot Kartoteket rabatt och nedgång till körskola i källarvåningen. Parkeringsplatser mot Duvedsvägen avgränsade mot lekyta på gård med lönnrad och buskar. Stor grusad lekplats och pergola med slipers och betongplattor. Häckomgärdad piskplats i gräsmatta. Asfalt lagd in mot fasader. Kantsten av betong.

KARTOTEKET: Lamellhus som vetter mot parkeringsplats i öster. Förgårdsmark mot Duvedsvägen asfalterad med naturstensterrassering och sluttande gräsyta med lönnar. Lönnar även i gräsytan mot Ångermannagatan.

HEKTOGRAFEN: i norr trelängad innergård med häckomgärdad gräsytor, piskplats, lönnar och prydnadsträd. Längst i norr grästäckt lekyta inhägnad av gult trästaket. Parkeringsyta framför före detta snabbköp som numera fungerar som kontors- tvättstuge- och sophanteringsbyggnad. Vid entré till tvättstuga från Mörsilsgatan rabatter opch parti med betongplattor. Längs Härjedalsgatan pryds den grästäckta förgårdsmarken av rhododendron och rönnar.

Stjärnhusen längs Duvedsgatan har prydnadsplanteringar mellan sig och invid fasaderna. Förgårdsmarken är planterad med lönnar.

SKRIVKORTET: Tre hopkopplade lamellhus längs den sluttande och svängda Mörsilsgatan. Förgårdsmark med rönn, gräs och buskar in till fasad. Fristående sopbehållare står vid gatan. Vid entréer till lägenheter i länkbyggnader naturstensterrasseringar. Sydost om husen trappa med vildvuxet nyponros- och berberisbuskage. På byggnadernas gårdsida asfalterad angöring till garage, kantad av pilrad.