Stäng fönster Stockholm kn, SKAFTSTÄMPELN 1 M.FL.

Beskrivning
Kvarteren SKAFTSTÄMPELN 1, STÄMPELDYNAN 1, och STENCILEN 1 ingår i ett större sammanhängande flerbostadshusområde med lamellhus och punkthus från senare hälften av 1950-talet. Området är beläget i den östra delen av Vällingby och nås från centrum via Solursgången och Solursparken. Området har i folkmun fått benämningen "Arabstaden" för husens speciella utformning och husens och områdets karga och slutna karaktär.
Kvarteret SKAFTSTÄMPELN 1 ligger mellan Härjedalsvägen i sydväst och ett parkstråk med asfalterade gångvägar i nordost. Ett trelängat lamellhus bildar en gård med en centralt placerad parkeringsplats omgärdad av gräsbevuxen mark med rönnar och mindre träd. Asfalterade gångvägar leder till entréerna. Husen har förgårdsmark med planteringar. Framför en butikslokal på gaveln i hus 1 finns terrasseringar av natursten med svarta smidesräcken. På husens baksidor, framför garagen är marken asfalterad. Hus 3 ligger parallellt med Härjedalsvägen och en portik leder till entréerna, som är belägna mot gårdssidan. På entrésidan är förgårdsmarken asfalterad. På entrésidan finns också en gräsbevuxen gård, med lekytor, träd, däribland pil samt buskar.
I kvarteret STÄMPELDYNAN 1 bildar tre sammanlänkade lamellhus en hästskoform som inramar en gemensam gård. Gården nås via portiker i lamellhusen. Den västra delen av gården är svagt kuperade och har karaktär av ängsmark med björk, tall och berg i dagen. På den östra delen av gården finns en gräsbevuxen plan med naturstensterrasseringar samt pilar planterade i rad längs en asfalterad gångväg. På gården finns också en lekyta. Husen har förgårdsmark med buskplanteringar. Mot söder mot Fjällnäsgatan är buskar och rönnar planterade i rad.
Hus nr 4 är placerat längs Härjedalsvägen på en gräsbevuxen sluttning med stora tallar och ekar. På husets östra sida, framför garagen, är marken asfalterad med några planterade träd.
Kvarteret STENCILEN I är beläget mellan Härjedalsgatan och ett parkstråk i nordost. Sammanlänkade lamellhus bildar två gårdar i kvarteret. På den östra gården finns en asfalterad parkeringsplats, en staketomgärdad lekyta samt planteringar. Rika planteringar finns på förgårdsmarken på den västra gården. Mitt på gården finns en staketomgärdad lekyta omgiven av gräsbevuxen mark. På husens baksidor, framför garagen, är marken asfalterad.