Stäng fönster Stockholm kn, KANSLISILKET 1 M.FL.

Beskrivning
Bostadshusområde från 1950-talet bebyggt med punkthus, lamellhus och en före detta butik. Området ligger som en ögla runt ett centralt placerat parkstråk och begränsas i väst och syd av Kirunagatan, som här gör en sväng runt området, i norr av tunnelbanespåren och Abiskovägen samt i ost av S:t Jacobi gymnasium. Kirunagatans nordvästra slinga samt Abiskovägen är säckgator. I sydost ligger fastigheten Kanslisilket 1. Denna är bebyggd med två, till planen korsformiga, åttavånings punkthus samt en butiksbyggnad. I sydväst ligger fastigheten Kapprocken 1. Denna är bebyggd med två U-formade lamellhus. I nordväst ligger fastigheten Pennkoppen 1. Denna är bebyggd med lamellhus placerade i U-form samt ett tolvvånings punkthus. I nordost ligger fastigheten Kanslisilket 4. Denna är bebyggd med fyra sammanlänkade lamellhus, placerade på rad med förskjutning. Lamellhusen i området ligger som i en dalgång på plan mark. Punkthuset i nordväst är placerat på en höjd och de i sydost i en sluttning upp mot Kirunagatan. Mellan de U-formade lamellhusen bildas intima gårdar. Gårdarna är nyligen renoverade och har gräs, träd, buskar, avskärmande plank vid bänkar och bord, grusgångar och lekplatser. Detta gäller även övrig gårdsmark. Mot ost finns en ursprunglig klätterställning, övriga lekredskap är utbytta. Runt punkthuset i Pennkoppen 1 finns omsorgsfullt gestaltade trappor, avsatser och planteringar. Vid den före detta butiken finns en parkeringplats. Parkeringsplatser finns även utmed Kirunagatan och Abiskovägen samt intill punkthuset på Pennkoppen 1.