Stäng fönster Stockholm kn, MÄRKBLÄCKET 1 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen utgörs av två radhuslängor av typen R6, och en garagelänga, uppförda 1954/55 som tjänstemannaradhus, efter ritningar av Höjer & Ljungqvist, i regi av Stockholms stads fastighetskontor, Småstugebyrån. Principen om egnahemsbygge har inte praktiserats här. Radhusen är högt lokaliserade längst i den västra delen av Vällingby, längs den slingrande Kirunagatan på norra sidan om tunnelbanespåret. Radhusen är anpassade efter naturmarkens sluttande terräng med 1 våning och 1 våning i souterräng, vilket har gett baksidans trädgårdstomter varierad bevarad mark och växtlighet. Framsidans entréer ligger tätt mot gatan. Gemensamt garage i 2 plan i souterräng mellan längorna.
Vissa har bytt sina entrédörrar annars har radhuslängorna som helhet bevarad särpräglad karaktär, särskilt de miljöskapande gatufasaderna, enstaka baksidor har kompletterats med verandor i olika varianter.