Stäng fönster Ulricehamn kn, BOGESUND 1:47 SANDÅKERS GRAVKAPELL

Beskrivning
Det nationalromantiska gravkapellet ligger med koret åt söder i den norra och smalaste delen av en närmast trapetsoid kyrkogård. Kring kyrkogården löper en hög barrhäck. I norr finns två ingångar, den ena mitt för kapellporten och den andra i nordost. Den förra har fyra fyrkantiga grindstolpar av granit, med toppiga krön. Dessa bär en smidd pargrind med årtalet 1913 och två enkla smidesgrindar. Den andra öppningen har en sentida granittrappa med järnräcke. Kyrkogården genomlöps av raka grusgångar som kantas av björkar och låga lövhäckar. Gravarna ligger i raka rader, övervägande nord-sydliga, och kantas delvis av låga lövhäckar. I öster och söder finns flera gravar med grusad yta och stenram respektive gjutjärnsstaket.