Stäng fönster Stockholm kn, LINDÖ 2 M.FL.

Beskrivning
59 radhus uppdelade i 14 radhuslängor från 1963-69 uppförda i småstugebyråns regi efter ritningar av Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Kvarteret ingår i ett större, högt beläget område med radhus av samma typ vid Rottnerosbacken. Byggnaderna är uppförda i souterräng och av typerna S 43 och S 44. Radhuslängorna följer höjdkurvorna och är grupperade i två avlånga gårdsbildningar, åtta garagelängor i mitten fungerar som avdelare. Området är planerat med påtaglig täthet och slutenhet. På de båda gårdarna finns lekplats. Från garagelängorna leder asfalterade gångvägar in till gårdarnas mitt. Husens entréer är vända inåt med gräsbevuxna förgårdar och kuperade tomter utåt. Tomterna avgränsas av låga spjälstaket som ofta kompletteras med häckar. Gräsmattor förekommer på samtliga tomter och stensatta uteplatser är vanliga. Merparten av längorna har försetts med takkupor och takfönster av olika slag i samband med vindsinredningar. Flera takkupor har också byggts om till indragna vädringsbalkonger. Ursprungligen var huslängorna gråputsade. Idag är merparten av huslängorna vita.