Stäng fönster Hjo kn, SVEBRÅTA 2:27 MOFALLA GRAVKAPELL

Beskrivning
Kapellet ligger i den norra delen av den 1901 inrättade rektangulära kyrkogården. Det uppfördes 1929 efter ritningar av arkitekt Allan Berglund och är orienterat mot norr. Öster om kapellet står en klockstapel. I nordväst står ett redskapsskjul strax utanför inhägnaden som här har en öppning. Kyrkogården avgränsas av ett järnstaket krönt av små kors på jämna avstånd. I söder är en kallmurad stödmur. På insidan finns i väst, syd och öst en rad av lövträd. Ingångar finns i söder och öster. Båda är belägna mitt på sin sida. Den södra öppningen inramas av två grindstolpar av sten som kröns av kulor med järnkors. De bär upp en smidd pargrind med årtalet 1901. Den östra öppningen har likaså grindstolpar av sten som uppbär en smidd pargrind. Från de båda öppningarna löper krattade grusgångar. På kyrkogårdens mitt korsas de. Den ena fortsätter fram till kapellet och löper runt det. Gravkvarteren är raka och ligger i den södra delen parallellt med den nordsydliga gången. Efter gångarnas skärning ligger de vinkelrätt mot denna. Framför kapellet står två silvergranar.