Stäng fönster Stockholm kn, AMUNGEN 2 M.FL.

Beskrivning
Lamellhus från slutet av 1940-talet i kvarteren AMUNGEN 2, GRÄNGEN 3, KORSLÅNGEN 2 samt GRÄNGEN 3. Husen i området har förändrats genom tilläggsisolering, inplåtning av fönster samt utbyte av balkongfronter. Området begränsas av Åmänningevägen, Årstavägen och Storsjövägen och sydväst av ett grönstråk. I områdets mitt finns naturmark på en kuperad höjd. I kvarteret Amungen är husen vinkelbyggda så att två gårdar bildas. Gårdsmarken är välgestaltat med terrasseringar, planteringar, lövträd och en lekplats. Huslängan i kvarteret Rossvallen är svängd och bildar en "mur" mot grönstråket. I kvarteret Korslången finns tre fristående lamellhus samt två huslängor som är sammanbundna genom en länkbyggnad i en våning som inrymmer områdeskontor och tvättstuga. I områdets västra del, i kvarteret Grängen, finns en mindre centrumanläggning med en livsmedelsbutik. På torget finns en stor lekskulptur i betong förställande en snigel som gett platsen namnet Snigeltorget. Från Årstavägen nås torget via en portik. Marken framför affären är hårdgjord och trappor leder ned till en nedsänkt park och lekplats med markbeläggning av gatsten, planteringar, bänkar samt en kvinnoskulptur.