Stäng fönster Stockholm kn, PHARAOS BAGARE 2 M.FL.

Beskrivning
Tre radhuslängor ritade av Harry Åberg på FFNS Arkitektgrupp, och uppförda mellan 1968 - 71. Radhusen ingår i ett större kuperat område med liknande radhus. De är placerade längs slingrande och svända gator. De tre radhusen ligger längst i norr med utsikt från husens baksida över vattnet och en småbåtshamn.
Entresidan fick ursprungligt likriktad liten täppa med träd och buskhäck. Entrédörr och garageporten jämte fick liggande ekpanel. Redan 1957 - 77 kompletterades de flesta av husen med en balkong i brunmålad trä ovan hela entrépartiet, ritade av sammma arkitektgrupp.
Husens baksidan utrustades ursprungligen med en altan och trädgårdstappa.
FÖRÄNDRINGAR- hus nr 23 har satt igen sitt garage med ett glasparti. Nr 20 har en fransk balkong ovan entrén. Baksidan har mer individuellt ändrats gällande uteplats och trappa till allmäning. Några har målat sina balkonger blåa. Fönstrena finns i båda färgerna vitt och blått.
För utförligare byggnadshistorik och byggnadsbeskrivning se Pharos Bagare 2.