Stäng fönster Lerum kn, LERUM 2:236 VILLA KASTENHOF

Beskrivning
Gården Kastenhof är belägen mellan E 20 och Säveån nordost om Lerums tätort. Fastigheten omgärdas idag åt nordost av E 20 och mot söder av den äldre landsvägen som förbinds med E 20 med en viadukt. Utfartsvägen åt öster leder rakt på motorvägen medan den äldre vägsträckningen åt väster slingrar sig över ån och mynnar vid Lerums kyrka och tidigare sockencentrum. Anläggningen utgörs idag av Villan Kastenhof samt f d växthus/trädgårdsmästarbostad, nyligen tillbyggd. De ekonomibyggnader som ursprungligen tillhört miljön är rivna eller nedbrända. Dess ursprungliga betydelse som en producerande gård är inte längre lika tydlig eftersom ekonomibyggnaderna inte längre finns kvar. Den omgivande parken är en del av den arkitektoniska kompositionen.