Stäng fönster Tanum kn, KANEBO 1:3 M.FL. KIDDÖN

Beskrivning
Kiddön ligger i Hamburgsundsskärgården, längst ut mot Skagerack på utsidan av den gamla farleden utmed kusten. Bebyggelsen är koncentrerad till öns östra sida och är fördelad på två bostadsmiljöer och fd sillsalterier som avdelas från varandra med en strand. Det äldsta bostadshuset "Camilla", uppfört 1840, har en rödmålad fasad med vita snickerier. Strax norr om Camilla ligger "Petterhuset" från 1889 med tillhörande ekonomibyggnader. På öns norra del ligger ytterligare ett bostadshus, "Farfarshuset" med tillhörande grishus. De två senare uppförda bostadshusen har vitmålade fasader med profilerade snickeridetaljer. Fönsterbågarna är rödmålade med brunmålade omfattningar. Ägorna var ursprungligen samlade till ett hushåll på ön.

De f d sillsalterimagasinen vid vattnet uppfördes på 1880-talet. De är rödmålde med vita fönsterbågar och gulmålade dörrar. De har rustats upp och renoverats för nya användningsområden.