Stäng fönster Kil kn, RENEN 17 NÄRHETENS KYRKA

Beskrivning
Närhetens kyrka är belägen mitt i Kils samhälle, något kvarter söder om järnvägsstationen. Byggnadskomplexet är placerat i korsningen Långgatan - Vattugatan. Kvarteren norr om kyrkobyggnaden är bebyggda på 1990-talet med bostadsbebyggelse och servicehus. I öster gränsar kyrkans tomt mot större flerfamiljshus och i söder och väster mot blandad villabebyggelse. Direkt väster om kyrkan finns en avriven tomt som idag används som parkering bl a av kyrkobesökarna. Kyrkan med sina tillhörande församlingslokaler, däribland en sporthall, utgör en samlande punkt i Kil i ett stråk mellan kommuncentrum i öster och Sannerudsskolan i väster.
I väster och söder omgärdas kyrkobyggnaden av gräsmattor och ett lågt trästaket. Utmed Vattugatan finns en flaggstång, en björk och äppelträd. På innergården finns i anslutning till köket en uteplats, längre bort en mindre lekplats och vid den fristående kontorsbyggnaden en fruktträdgård. Mot söder avgränsar häckar kyrkotomten mot intilliggande villakvarter. I öster finns en asfalterad gård kantad med rabatter. I anslutning till gården finns en mindre garagebyggnad som används som förråd. Marken vid entréerna och utmed fasaden mot Långgatan är belagd med cementplattor. Ytan utmed gatan har möblerats med små, runda planteringar och gatuhörnet pryds av en fristående klockstapel.