Stäng fönster Karlstad kn, BÄLTET 1 KROPPKÄRRSKYRKAN

Beskrivning
KYRKOMILJÖ: Södra och Norra Kroppkärr skiljs åt av motorvägen E18. Kroppkärrskyrkan ligger centralt placerad i stadsdelen Norra Kroppkärr, på östra sidan av Inkörsvägen. Kyrkan med fristående klockstapel uppfördes 1973 efter ritningar av Skanark arkitektbyrå, Karlstad, i kvarteret Bältet. Byggnadskomplexet är uppfört i trä och innehåller förutom kyrkorum en församlingsdel. I kyrkans närhet ligger förutom bostadsbebyggelsen Kroppkärrsskolan och Kroppkärrs idrottsplats. I anslutning till dem finns ett större grönområde.
KYRKOTOMT: Tomten kring kyrkan ramas in av ett lågt trästaket mot väster och söder och av en häck i norr. Vid kyrkotomtens sydöstra hörn finns en med Gunnebostängsel inhägnad lekplats. Kyrkotomtens östra sida är i övrigt inte avgränsad utan gräsmattan ansluter direkt till de asfalterade ytorna vid bilparkeringen och Konsumbutikens varuintag.
Kyrkotomten består till största del av öppna gräsytor. Trädrader, partier av buskar samt fristående tallar och björkar förekommer. Det senaste tillskottet på kyrkotomten är en stor klätterställning, en ark av trä, i den sydvästra delen.
Kyrkans byggnadskroppar är placerade så att en tresidigt kringbyggd entrégård bildas. Gården och dess anslutande gångar är belagda med kvadratiska betongplattor (stenmaterial i ytan). Utmed gårdens östra fasad finns en lång parkbänk. Vinbärsbuskar, två prydnadsträd och klockstapeln ramar in platsen.