Stäng fönster Östersund kn, BALDER 2 MARIELUNDSKYRKAN

Beskrivning
Kyrkobyggnaden är omgiven av en bilväg och bostadsbebyggelse i form av flerfamiljshus i öster, cykel- och gångväg och parkering i tallskog i norr som fortsätter mot väster. Söder om kyrkan ligger ett daghem, avgränsat mot kyrkans samlingslokaler med ett rött staket. Mellan byggnaderna har en innergård skapats på östra sidan. Intill kyrkan är en fristående inbyggd klockstapel i ett stramt formspråk. Klockstapeln står på en gjuten mönstrad råspontad grund. Den är beklädd med smal rödmålad stående panel i en kulör som blekts och går åt det rosa. Hörnen är markerade och målade i en brun kulör. Det är en hög konstruktion som smalnar av något uppåt och kröns av ett kors.

Kyrkobyggnaden är en treskeppig basilika vilken uppfördes 1969 efter ritningar av Tore Virke. Den är sammanbyggd i söder med samlingslokaler och kontor vilka uppfördes samma år som kyrkorummet samt en nybyggnad från mitten av 1990-talet som inrymmer en matsal, kontor, entré, korridor och lekrum.