Stäng fönster Kungsbacka kn, KYVIK 4:186 KULLAVIKS KYRKA

Beskrivning
Kullaviks centrum utgörs av en livsmedelbutik i sydost, flerfamiljshus i 2-3 våningar i öster och väster samt av en stor parkeringsyta indelad av buskplanteringar i söder.

KYRKOTOMTEN
Kullaviks kyrka ligger vid norra änden av Kullaviks centrum. Kyrkans huvudentré vänder sig mot torget. Framför entrén är marken belagd med gatsten. Utefter tomtens södra sida, i öster, löper en låg mur, murad av gatsten, med brädor i topp, vilka bildar en sittbänk. På insidan av muren är buskar, rosor och gräs planterat. Mot kyrkogrunden finns 3 rader av gatsten. Utefter tomtens södra sida i väster, finns en häck med trädrad, en asfalterad gång och tre rader med cementplattor.

Mot norr finns en av växtlighet, insynsskyddad, gräsmattebelagd yta. Ytan kringgärdas av vintergröna buskar, tuijor, barrväxter m.m. På denna sida finns en liten förrådsbyggnad. Mellan förrådet och samlingssalen finns en yta belagd med oregelbundna skifferplattor.