Stäng fönster Halmstad kn, VAPNET 1 VALLÅS KYRKA

Beskrivning
MILJÖ- Vallås är en stadsdel belägen i den östra utkanten av Halmstad. Vallås kyrka ligger centralt i området och omges av villakvarter.

ANLÄGGNING- Närmast byggnaden är marken belagd med betongplattor med ingjuten singel i ytan. Framför entrén finns en asfalterad plan med asfalterade gångar ut till parkering och väg. Runt hela kyrkan finns stora gräsytor. På framsidan finns en trädkrans längs gräsytornas ytterkant.
Utanför kyrkans entré står en klockstapel med korsform. Klockstapeln är klädd med eloxerad aluminiumplåt. I klockstapeln hänger en malmklocka som ursprungligen skänkts till Martin Luthers småkyrka i Halmstad. Klockan blev emellertid undanställd när den nya kyrkan uppfördes i Martin Luthers församling, och har sedan deponerats i Vallås kyrka. Sydväst om kyrkan finns en lekplats med gungor och klätterställning.