Stäng fönster Uddevalla kn, MARMORN 2 BÄVE KYRKA

Beskrivning
BÄVE KYRKA ligger i området Skogslyckan/Unneröd i nordvästra Uddevalla. Kyrkan är belägen på en svag höjd och omgiven av bostadsbebyggelse i form av flerfamiljshus, mest trevåningshus i rött tegel men även gula putsade åttavåningshus. Söder om kyrkobyggnaden löper en genomfartsled och det är också från detta håll kyrkan är mest välexponerad. Slänten mellan vägen och kyrkan är bevuxen med gräsmatta och en asfalterad gångstig löper upp mot kyrkan. Även väster om kyrkobyggnaden finns gräsmatta. Området fram till huvudentrén är asfalterat. Framför vinkeln mellan de två byggnadsdelarna finns en mindre, kvadratisk gräsbevuxen yta genom vilken en plattgång löper diagonalt. Norr om detta område finns en parkering. Fram till den södra entrén leder två trappor med en asfalterad och stensatt avsats emellan. På avsatsen finns också bänkar. Ovanför avsatsen finns en gjuten terrassering vars sida är klädd med likadana stenskivor som kyrkans sockel. Söder och öster om kyrkan finns blomsterrabatter och partier med buskar. Utanför kyrkosalens västra sida finns ett stensatt område.

En KLOCKSTAPEL ligger sydväst om kyrkan. Den är rektangulär i sin form och utgörs av fyra kraftiga rektangulära ben av limmat trä. De två klockorna hänger i en öppen konstruktion innanför stående träribbor. Hela klockstapeln är målad mörkbrun.

Lokaler för KONTOR OCH EXPEDITION är inrymda i "Baggen", ett äldre tvåvåningshus med loft, byggt på enkel bredd. Huset har putsad sockel, gulmålad locklistpanel, kvadratiska, fyrdelade fönster med rödmålad båge och ett sentida enkupigt tegeltak. Detta hus är uppfört på 1740-talet och var tidigare mangårdsbyggnad på Unneröds gård.