Stäng fönster Göteborg kn, TUVE 10:156 GLÖSTORPSKYRKAN

Beskrivning
Större delen av Tuve planerades i slutet av 1960 och början av 1970-talet och bebyggelsen härrör främst från perioden 1961-1973. Bebyggelsen i området är grupperad i avgränsade enklaver med gång- och cykelvägar som binder samman radhusområden med flerbostadsområden och friliggande enfamiljshus. Området kring Tuve Torg är tätbebyggt och de gröna ytorna består mestadels av anlagda gräsmattor och planteringar. Vid Tuve Torg ligger bland annat kyrka, bibliotek, vårdcentral och affärer.

Kyrkan ligger intill till Tuve Torg, vid Glöstorpsvägen. Söder och väster om kyrkan, mycket tätt inpå byggnaden, reser sig bergig terräng, gräsbevuxen med kala klippor. Mot centrumanläggningen i norr vetter en skyddad platsbildning som skapas i vinkeln mellan kyrkan och församlingshemmet. Platsen har en markbeläggning av betongplattor. Från platsen löper ett gångstråk rakt norrut förbi centrumanläggningen till bostadsområdet i Norumshöjd. Kyrkan hamnar på så vis i fonden av en lång fri siktlinje från norr. Väster om kyrkan uppe på berget byggs Glöstorpshemmet.

Kyrkan
Kyrkan är uppförd med en oregelbundet utformad huskropp i en till två våningar. Byggnaden inrymmer församlingshem och gudstjänstlokal med en tydlig arkitektonisk åtskillnad. Fasaderna är spritputsade taket är plåttäckt.

Klocktornet
Vid kyrkobyggnadens nordöstra hörn skjuter ett klocktorn i höjden. Tornet är klätt med röd locklistpanel upp till andra våning medan klockhuset där över har en täckning av brunbetsade träspjälor.