Stäng fönster Göteborg kn, MAJORNA 331:10 PATER NOSTERKYRKAN

ANLÄGGNING

Kyrkoanläggningen består av kyrkobyggnaden med församlingslokaler i bottenvåningen, fristående klockstapel och kyrkotomt.

KYRKOTOMTEN ansluter till bergspartier i söder och öster, utan tydlig gräns. Tomten saknar omgärdande murar eller staket. VEGETATIONEN består av gräsytor, buskage (främst rhododendron), murgröna och några halvstora träd. GÅNGARNA är asfalterade, ytan utanför entrén i sydost är mönstersatt med gatsten och markplattor.

KYRKOBYGGNADEN i två våningar inrymmer anläggningens samtliga funktioner. I bottenvåningen finns lokaler för församlingsverksamhet, övervåningen rymmer kyrkorum, kyrksal, vapenhus och sakristia. I öster finns en muromgärdad terrass, där den fristående, enkelt utformade KLOCKSTAPELN är placerad. Klockan hänger i en kubformad låda som bärs av fyra fyrkantiga betongbalkar. Lådan är klädd med stående mörkbruna brädor och kröns av ett stort latinskt kors. Klockstapeln reser sig högre än kyrkobyggnadens tak och har den mest framträdande rollen i anläggningens uttryck.

Pater Nosterkyrkan är dock inte något iögonfallande inslag i stadsbilden, mycket på grund av läget på en kuperad tomt vid foten av en kulle och med omgivande bebyggelse som reser sig avsevärt högre än kyrkobyggnaden.