Stäng fönster Göteborg kn, NÄSET 51:54 NÄSETS KYRKA

Beskrivning
Anläggningen består av kyrkan, sammanbyggd med församlingslokaler, och en fristående klockstapel på en kyrkotomt. Den angränsande bebyggelsen består främst av villa- och radhusbebyggelse från tidigt 1900-tal samt från 1960- och 1970-talen. Väster om kyrkan ligger en mindre matvaruaffär och en asfalterad parkeringsplats.

KYRKOTOMTEN är ganska liten och Vegetationen utgörs av öppna gräsytor, buskplanteringar och några halvvuxna träd. Gångarna på och runt tomten är asfalterade. Gräsytorna avgränsas med en stenkant.

FÖRSAMLINGSLOKALERNA har fasader i samma material som kyrkan, grov vitfärgad spritputs. Taken är nästan platta, vilket låter kyrkans branta sadeltak framträda tydligt. Lokalerna rymmer bl.a. expedition, församlingssal och daghemsverksamhet. Daghemmet har en inhägnad lekgård öster om kyrkan.

KLOCKSTAPELN står norr om entrén och är platsgjuten av betong. Den är vitmålad, relativt låg och har en enkel utformning med fyra raka, släta sidor och platt tak. Gjutformens brädor kan skönjas i fasaderna. I varje sida sitter två höga, smala ljudöppningar täckta med mörkbruna jalusier. Takets kanter är inklädda med koppar. KLOCKORNA kan skönjas bakom jalusierna. Den stora klockan är inlånad från Sjöfartsverket och är gjuten till Eggegrunds fyrinrättning år 1875 av K G Bergholtz i Stockholm. Den lilla klockan är en gåva till församlingen, gjuten 1967 av Gösta Bergholtz i Sigtuna.