Stäng fönster Ulricehamn kn, BOGESUND 1:86 ULRICEHAMNS KYRKA

Beskrivning
Salkyrkan ligger med koret åt öster i den södra delen av en rektangulär kyrkotomt som sluttar åt väster. I söder och väster kantas tomten av kallmurade stödmurar av gråsten. I den västra är mitt för kyrkans västport en sentida granittrappa med järnräcken. Lite längre åt norr finns ännu en trappa av samma slag, omedelbart norr om denna finns en anslutande samtida handikappramp, klädd med granitplattor och kantad av järnräcke. Dessa arrangemang tillkom 2002. Från rampen löper en plattgång fram till tornets sidoport i norr. Invid denna står en gravvård i form av en granitobelisk från tidigt 1800-tal. Norr om sakristian står ännu en gravsten från samma tid, liksom en i väster och två söder om kyrkan. I gräsmattan söder om kyrkan ligger fem vittrade gravhällar från 1700-talet, varav en porträttgravhäll. En stenlagd gång löper längs kyrkans södra långsida. Hela tomten omges av en äldre trädrad. Tomtens norra hälft utgörs av en park med fyra grusgångar som utstrålar från ett triangulärt mittparti med gräsmatta.