Stäng fönster Burlöv kn, BURLÖV 16:1 BURLÖVS GAMLA KYRKA

Beskrivning
Burlövs gamla kyrka ligger i östra delen av Burlövs kyrkby. Kyrkan omges av kyrkogård. Denna har utvidgats mot söder i olika omgångar. Kyrkogården inramas mot norr och nordost av en vitputsad, äldre mur, avtäckt med röda tegelpannor. I muren finns inmurat några äldre gravhällar i kalksten. På övriga sidor kantas kyrkogården av bokhäckar. Kyrkogården har grindar mot norr och öster. De har vitputsade grindstolpar och stora dubbla smidesgrindar. Kyrkogården är indelad i rektangulära kvarter och gångarna är belagda med grus. En högväxande allé kantar den mittersta gången på södra delen. Merparten av gravarna är grusgravar med buxbomsinramning. Kyrkogården har en minneslund. På den utvidgade södra delen finns en sentida ekonomibyggnad.