Stäng fönster Trollhättan kn, GRANITEN 1 SKOGSHÖJDENS KYRKA

Beskrivning
Anläggningen från 1990 består av kyrkan i väster, sammanbyggd med församlingshemmet åt öster. På entrégården i öster står en klockstapel. Marken runt kyrkan i söder och öster täcks av gatsten och konststenplattor i kvadrater och kantas av låga buskplanteringar och unga lövträd vid parkeringen. Kantställda granitblock bildar en låg mur åt öster och kantas av träbänkar. Utanför muren finns buskplanteringar och unga lövträd. Från vägen och busshållplatsen i norr går ett livligt frekventerat stråk över entréplanen till skolan. På norra sidan är en grässlänt som övergår i en liten kulle längs västra sidan med berg i dagen, höga granar, björkar och tallar. Sydväst om kyrkan står en liten förrådsbod. Kullersten täcker marken runt västfasaden och mellan nödutgångarna åt väster och i sydväst är marken täckt av stenplattor. På norra sidan står idegran, rhododendron, ornäsbjörkar och andra unga lövträd, samt buskplanteringar vid nordvästra gaveln.