Stäng fönster Vänersborg kn, JORDSTJÄRNAN 1 BLÅSUTKYRKAN

Beskrivning
Kyrkan invigdes 1974 och ligger på en mindre höjd i det skogsomgivna, nordöstra hörnet av tomten med en träklädd klockstapel på en gräskulle närmast vägen i nordväst. På kyrkans fasader finns partier med likadan träpanel som på klockstapeln. Tomten saknar hägnader och har häckomgärdade, asfalterade parkeringar i sydväst och en stor gräsmatta upp mot kyrkan och skogen. Runt kyrkans öst- och nordsidor är endast en smal remsa trädfri mark. Trappan upp till anläggningen från gångvägen i väster är av sten med enkla ledstänger. Från trappan leder dels en asfalterad gång upp till övervåningens entré åt väster, med en asfalterad liten plan framför, och dels till en grusad gång förbi kyrkans södra sida upp till en entré i öster. Ytan utanför de östra dörrarna är belagd med konststenplattor. Ett idegransbuskage är planterat utanför det stora kyrkfönstret åt öster. Bottenvåningen med barn- och ungdomslokaler har sin ingång åt söder, med en i marken nedskuren gång kantad av buskage i sluttningen. Längs fasaden på ömse sidor om dörren och i rät vinkel från fasaden är det mönstergjutna murar av betong, lika källarfasaden, med planterade buskar i. På östra sidan är ett sopskåp inbyggt i muren med ett trappsteg ned till en asfalterad yta framför. Från sydvästra hörnet sträcker sig en buskbeväxt slänt västerut, med bland annat oxbär, blommande buskar, idegran och i väster står en välformad ek. I sluttningen leder en rak trappa av murade stenskivor med en ledstång av trä upp till kyrkbacken. På norra sidan är det två stora, något uppskjutande cementcylindrar med metallgaller i marken, som troligen är en del av ventilationsanläggningen för byggnaden.