Stäng fönster Vänersborg kn, MURSLEVEN 1 MARIEROKYRKAN

Beskrivning
Anläggningen består av kyrkan med sammanbyggt församlingshem från 1977 och en klockstapel på sydöstra sidan. Anläggningen har två marknivåer med entréer till en suterrängvåning på den lägre nivån i nordväst, i svag nordöst-sydvästlig riktning och en entré från den högre marknivån i sydöst till det övre planet i svag nordväst-sydöstlig sträckning.
Det nedre markplanet har asfalterade gångar fram till byggnadens tre dörrar och stensatta rabatter med olika buskarter. Norra halvan består av en gräsbacke med unga björkar och några tallar, som gränsar utan hägnad till en busshållplats vid trafikleden. Längs terrasserade buskrabatter i en målad betongsockel invid nordfasaden går en rak trappa täckt med konststenplattor till det övre markplanet. Från trappans topp löper norr- och vidare österut en lång, arkadliknande, tresidig kur. Den utgörs av en tegelmur med bänkar och däröver glasrutor upp till ett pulpettak med korrugerad plast, stöttat av stolpar i framkanten. Övre delen av tomten är belagd med små konststenar i vågmönster och ett fåtal kantsatta låga buskage med olika buskarter finns. En flaggstång står ungefär i mitten av den öppna ytan. Klockstapeln står på en liten gräsyta kantad av unga barr- och lövträd vid gångvägen. I öster finns en lekpark med tre tallar nära huset, hägnat av grönt Gunnebostängsel och en tät lövhäck.