Stäng fönster Borås kn, RÅDJURET 2 NORRMALMS KYRKA OCH FÖRSAMLINGSHEM

Beskrivning
Församlingshemmet med kyrksal är byggt 1979 i suterräng på en högt belägen liten tomt. Byggnaden ligger i nordväst-sydostlig riktning. Huset ligger vid kanten av en kraftigt sluttning ned till Lindebergsgatan i sydväst. Från denna går en svängd, asfalterad uppfart till och längs baksidan av byggnaden med huvudentrén och mynnar ut i en liten vändplan norr om huset. Längs med uppfartsvägens ovansida löper ett grönt Gunnebostaket som avgränsar tomten åt förskolan i öster. På uppfartens nedre sida står ett enkelt staket av brunmålat rörsmide med handledare av omålat trä. Nedanför uppfarten går även en kortare, asfalterad uppfart fram till suterrängvåningens ingång åt sydost. Invid denna finns en rektangulär uteplats som är belagd med betongplattor och avgränsad mot vägen med spireabuskar.
De sluttande delarna av tomten är planterade med mindre buskar. Den planare, terrassliknande delen av tomten kring byggnadens nedre del är gräsbevuxen. Mellan de båda svängda uppfartsvägarna finns en terrasserad plantering med buskar. Tomtens sluttande nordvästsida avgränsas av en rad med lövträd och buskar.