Stäng fönster Borås kn, GÅNGHESTER 23:52 GÅNGHESTERS KYRKA

Beskrivning
Gånghesters kyrka är byggd 1957 med församlingslokaler i en vinkel söderut, och ligger centrerad på norra sidan av tomten. På gräsmattan nordväst om kyrkobyggnaden står en stor klockstapel uppförd 1965. Infart sker i nordväst från Kapellvägen. Kyrkotomten runt kyrkan är trädgårdsliknande med gräsmatta åt söder, öster och norr. I sydväst är en asfalterad parkering anlagd. Hela tomten, förutom närmast kyrkobyggnaden, sluttar svagt åt söder. I söder och i norr finns några spridda lövträd.
Kyrkotomten avgränsas av Kapellvägen åt norr, av andra trädgårdar åt öster och väster samt av Stora vägen utmed södra tomtgränsen. Tomten är omgärdad av ett lågt, svartmålat smidesstaket på cementsockel utmed gatorna och Gunnebostängsel och lövträdshäck utmed den västra och östra gränsen. I sydväst saknas emellertid hägnad, varför ett gångstråk uppstått över tomten längs västsidan mellan Kapellvägen och Stora vägen. I muren nordost om kyrkan finns två gjutna, rektangulära grindstolpar klädda med naturstensplattor. Grinden är borttagen. Från grinden, runt byggnaden i öster och församlingshemsdelen i söder finns en gång av natursten i gräset.
Infarten i nordvästra hörnet är asfalterad och staketomgärdad och leder fram till ett grindhål med två gjutna grindstolpar beklädda med naturstensplattor. Grindarna är även här borttagna. Infarten leder in till en asfalterad parkering som upptar utrymmet framför och i vinkeln mellan kyrkosalen och församlingshemsdelen. En trappa omgiven av buskar leder rakt upp till entrén i vapenhuset i väster och åt nordväst finns en asfalterad, krokig gång med smidesstaket. Ytterligare en entré finns på församlingshemsdelens södra gavel. Längs byggnadens vinkel löper en sluttande gång som mynnar i söder invid församlingshemsdelen och leder ned till en källardörr i väster.