Stäng fönster Borås kn, RÅSTORP 2:25 FRUFÄLLANS FÖRSAMLINGSHEM

Beskrivning
Frufällans församlingshem från 1952 ligger vid östra foten av en bergknalle med tät blandskog, främst björk och gran. Byggnaden ligger med långsidan längs berget och nord-sydlinjen går diagonalt genom huset, från utbyggnadens hörn in mot berget till kyrksalens hörn ut mot gräsmattan.
En grupp särdeles höga granar bildar fond bakom huset. En asfalterad, smal väg leder upp till en plan med grusad vändslinga runt en klockstapel och en stor sten. Framför huset är det en gräsmatta som sluttar ned mot den lilla tillfartsvägen i sydöst. Två höga björkar tronar mitt på och en hög rosenbuske står vid ena sidan. Entrén flankeras av rhododendronbuskar i rabatter hägnade med gjutna kantstenar, vilket löper utmed östra fasaden. Ytan framför entrén är grusad. Tussilago, lökväxter och rosor växer i fasadrabatterna. Vid bergets fot står en gungställning av träbjälkar med tre gungor och två små markgungor. Mellan dem står en lyktstolpe och längs uppfartsvägen ytterligare en, vilka ger ljus åt anläggningen. Utöver klockstapeln från 1957 finns inget som markerar att det rör sig om en anläggningen för kyrkligt ändamål.