Stäng fönster Borås kn, EBBARED 1:44 EKÅS FÖRSAMLINGSHEM

Beskrivning
Anläggningen består av Ekås församlingshem från 1974 med kyrkorummet i nordöst och en fristående klockstapel från omkring 1985 på en bergknalle framför byggnaden i sydväst. Gräsytor med sittgrupper av trä möter besökaren liksom en asfalterad triangulär plan framför sydfasaden med församlingshemmets entré. Söder om denna är en rabatt med lökväxter och hosta. Mellan förrådsdörrarna på södra sidan en gång av betongsten. Den asfalterade gången leder vidare från entrén österut till kyrkorummets entré vid östra hörnet åt söder. I vinkeln mellan byggnadsvolymerna är en rabatt anlagd med låg växtlighet samt en gräsyta. Runt byggnaden i övrigt är det en gräsmatta utan planteringar. Vid tomtens östra kant står en rhododendron.
Klockstapelhöjden omges av ölandstok och andra prydnadsbuskar, samt barr- och lövträd. Närmast stapeln står en rönn.