Stäng fönster Skövde kn, VÄXTHUSET 20 SANKT MARKUS KYRKA

Beskrivning
SANKT MARKUS KYRKA är belägen i öst - västlig riktning på en mindre kyrkotomt, omgiven av gräsmatta. Öster om kyrkan går en smal asfalterad gång - och cykelväg. Kyrkans och församlingshemmets två gemensamma huvudentréer i öster nås via plattbelagda gångar från denna väg. Tomten omgärdas mot parkeringsplatsen i söder av ett trådstängsel med häck innanför. Mot öster fortsätter häcken och i nordöstra hörnet utgörs inramningen av ett vitt trästaket. Väster om kyrkan är en rad björkar planterade utmed gatan. Tomten sluttar mot öster.
KLOCKSTAPEL - Söder om kyrkan är en klockstapel av betong. Stapeln kröns av ett träkors.
FÖRSAMLINGSHEM - Kyrkan är sammanbyggd med ett församlingshem på tre sidor. Församlingshemmet är byggt av rött tegel med plantak. Förutom samlingslokaler inrymmer byggnaden kontor.