Stäng fönster Mark kn, HYSSNA 1:4 HYSSNA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är samtida med kyrkan. Den inhägnas av en tätvuxen hög häck med smidesgrindar placerade i öster i höjd med koret och i söder vid ingången som leder upp till kyrkans sydportal.
När kyrkogården anlades planterades 54 lönnar runt denna samt sju lindar runt om kyrkan. En allé av lindar från denna tid kantar också kyrkogårdsgången mellan sydportalen och smidesgrinden vid landsvägen i söder. Ett bårhus uppfördes 1963 på kyrkogården nordväst om kyrkan efter ritningar av Varbergsarkitekten Kaj Christensen. Kyrkogårdens västra del utvidgades 1969 och denna del inhägnas av ett lågt trästaket. Kyrkogårdsgångarna är asfalterade, liksom markytan närmast runt om kyrkan. Gravkvarteren inramas av häckplanteringar.