Stäng fönster Piteå kn, HELGENÄS 2:1 NORRFJÄRDENS KYRKA

Beskrivning
Kyrkotomten karaktäriseras till största del av enkelhet med sparsmakade planteringar av buskar och enstaka träd, men har skiftande karaktär i olika delar. I den norra delen skiftar karaktären från skogmark till anlagd park, i söder stora gräsytor med inslag av buskar. Tomten saknar inramning med undantag för en låg stenmur i SÖ. Den häckomgärdade asfaltytan framför entrén, där porten markeras av röda tegelstenar lagda i en halvcirkel, blir en markör i en i övrigt lågmäld miljö. Från porten leder också en gång över gatan vidare in på begravningsplatsen där gravkapellet syns i fonden. Gravkapellets formspråk har tagit upp drag från den nedbrunna kyrkan. Sydväst om kyrkan står klockbocken som byggdes av räddat material från den nedbrunna kyrkan. Den har ett rödfärgat torntak av spån, taket bärs upp av fyra, höga träpålar, förbundna med krysslagda bjälkar.