Stäng fönster Upplands-Bro kn, TIBBLE KYRKBY 18:1 HÅBO-TIBBLE KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården täcks av gräsmatta med grusade gångar. Kvar på kyrkogården finns ett fåtal kvarvarande äldre gravvårdar, några med grusade gravplatser, några hägnade med järnsmideskätting.

Kyrkogården omgärdas av en kallmurad bogårdsmur. Murens sträckning har kommit till vid fler kyrkogårdsutvidgningar, bl a på 1790-talet västerut och på 1840-talet åt söder och öster. Runt muren växer en något uttunnad trädkrans, bl a utgjord av några äldre lönnar och kastanjer. Åt väst finns några tidigare hamlade träd.

I väster och söder finns ingångar i bogårdsmuren. Ingångarna flankeras av spritputsade grindstolpar med släta hörn avfärgade i gult och vitt lika kyrkan. Den västra ingången är försedd med järngrind med årtalet anno 1796 utsmitt, syftande till ingångens tillkomsttid. Järngrinden i södra ingången har årtalet 1849.

Den senaste kyrkogårdsutvidgningen, omfattande minneslund, utfördes år 2002 intill den norra bogårdsmuren. Utvidgningen omges av en s k glaciss av sprängsten med planterad måbärshäck innanför. Minneslunden är utformad med en smågatstenbelagd rundel med fyrfat och sittbänk. I samband med utvidgningen gjordes ett genombrott i bogårdsmuren för ingång till den äldre kyrkogården.

Klockstapeln står strax söder om kyrkan. Klockstapeln uppfördes år 1704 som en öppen klockbock, men panelades strax därefter in.

Stapeln är nu klädd med rödfärgad locklistpanel med svarttjärade knutlådor, dörrar, strävor och ljudluckor. Taket utgörs av en spåntäckt karnisformad huv med lanternin med spira och flöjel. Flöjeln är utformad som ett drakhuvud med årtalet 1787 urstansat. Lanterninens sidor är försedda med stjärnor målade i silverfärg.